miercuri 28 februarie 2024

„PSD a falsificat bugetul”/„PNL a lăsat dezastru” – Scandal în coaliție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cu proteste în stradă și o gaură la ANAF, PSD și PNL își pasează responsabilitatea de la unul la altul, printr-o serie de mesaje publicate pe Facebook. Liberalii îi acuză pe social-democrați că au falsificat bugetul, iar PSD-iștii spun că PNL a lăsat un dezastru la Fisc. Scandalul a pornit după ce după ce demisionarul Lucian Heiuș a publicat un document care prezintă o gaură în colectare la ANAF de aproape 9 miliarde de lei.

Mesaje dure transmite de PSD la adresa PNL, după demisia șefului ANAF

„Sumele încasate efectiv de ANAF au fost cu 8,9 miliarde lei mai mici față de program și cu 11,3 miliarde lei mai mici față de ce s-a declarat”, spune marți ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, după ce cu o zi în urmă șeful ANAF a anunțat că demisionează și a publicat un document în care încasările sunt pe minus. Cea mai mare parte din gaura de 8,9 miliarde de lei este la direcția marilor contribuabili, condusă de Ionuț Mișa, directorul ANAF numit de PSD care se ocupă de colectarea banilor de la marii contribuabili, scrie Digi24.

„PNL a lăsat încă o dată dezastru în urma lor! (…) Peneliștii pârjolesc totul în jurul lor, în loc să construiască”, a scris pe Facebook marți liderul PSD Gabriel Zetea. 

„Domnul Heiuş şi-o fi dovedit performanţele, dar doar pe pârtie, la schi, nu la serviciu, având în vedere situaţia dezastruoasă a neîncasărilor la bugetul de stat”, a scris și social democratul Marian Mina.

„E demitere, nu demisie, indiferent de cum prezintă domnul Heiuș acest lucru. Nu există nicio onoare să pleci acum, după ce ai ignorat toate semnalele și ai negat că există o mare problemă la colectare”, spune PSD-istul Daniel Suciu.

Reacția PNL la atacurile primite din partea PSD

„Principalul vinovat pentru “gaura” de miliarde de lei (pentru că nu știm exact despre câte miliarde este vorba) este fără nicun dubiu ministrul Finanțelor Adrian Câciu. Nu contribuabilii și nici mediul de afaceri, care s-au confruntat cu preţuri la energie electrică şi la gaz chiar şi de 3 ori mai mari faţă de anul trecut, cu dobânzi exagerate la credite sau cu taxe mai mari. Ministrul Finanțelor este cel care a ignorat semnalele din economie și a adus modificări la Codul Fiscal, majorând taxele și micșcorând semnificativ colectarea. Este o lecție simplă de economie”, a scris deputatul PNL, Gheorghe Pecingina.

„Marcel Ciolacu împreună cu MF-PSD aruncă cu bună știință România într-o criză. (…) PSD a falsificat cu bună știință construcția bugetului pentru 2023. A supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile. După 4 luni miniciuna i-a explodat în față”, a transmite și Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro