duminică 14 iulie 2024

PSD ar vrea „să colaboreze” cu PNL și din 2025

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD ar vrea „să colaboreze” cu PNL și din 2025, afirmă, luni, secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu. Întrebat dacă vede în afară de PNL un alt posibil partener de guvernare pentru PSD, Stănescu a spus că, cel puțin deocamdată, nu.

Ne dorim şi din 2025 o colaborare cu PNL

”Deocamdată, nu. Noi ne dorim în continuare, ce au spus toţi colegii mei, inclusiv preşedintele Marcel Ciolacu, ne dorim să avem şi din 2025 o colaborare cu PNL-ul, nu ştiu coaliţie, alianţă, nu ştiu ce să vă spun la ora asta, pentru că e prematur să-mi dau cu părerea la ora asta, dar sigur că e nevoie. Toată lumea a dus în derizoriu termenul de stabilitate.
Eu chiar cred, chiar cred, sunt convins de lucrul ăsta. Am o vârstă, ştiu multe lucruri, sunt convins că în România e nevoie de stabilitate în contextul geopolitic actual”, a declarat Paul Stănescu, potrivit News.ro.

PSD-iștii își aleg candidatul la alegerile prezidențiale

PSD și PNL vor avea, însă, candidați separați la prezidențiale. Social-democrații vor organiza un Congres la finele lunii august în vederea alegerii candidatului la prezidențialele din toamnă, a anunțat, vineri, secretarul general al partidului, Paul Stănescu. Acesta spune că dorința sa este ca viitorul candidat susținut de partidul din care face parte să fie membru PSD.
‘Lucrurile stau aşa: probabil că în weekendul ăsta sau la începutul săptămânii viitoare vom stabili un Consiliu Politic Naţional şi vom hotărî o dată a congresului. La congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente, o componentă de alegerea conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României. Astea vor fi două subiecte. (…) Sunt două lucruri concrete, CPN în care se va hotărî un congres, probabil la sfârşitul lunii august, şi acolo se va decide tot.”, a spus Paul Stănescu la sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că la congres poate să candideze oricine – atât la conducerea partidului şi să fie candidat la alegerile prezidenţiale, dacă are susţinere în partid.

 

 

Stănescu: Ce îmi doresc eu – candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD

 

„Ce îmi doresc eu de la PSD – candidatul pentru Preşedinţia României să fie un membru PSD. Dar nu ceea ce îmi doresc eu va spune şi congresul. Eu, ca simplu membru de partid, dacă vreţi, nu aş accepta un candidat independent”, a afirmat Stănescu.

Stănescu a explicat că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este cel care va decide dacă va fi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro