vineri 14 iunie 2024

PSD: continuăm investițiile publice record

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD transmite că Guvernul Ciolacu va continua investițiile publice record și reușește astfel să țină pe loc deficitul. „Datele preliminare pentru execuția bugetară aferente lunii mai a acestui an arată stabilirea unui nou record pentru investițiile publice și, în egală măsură, o stagnare a avansului deficitului bugetar, cu o valoare mai mică de 5%, ținta asumată de Guvernul condus de Marcel Ciolacu pentru acest an.”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

 

Guvernul PSD continuă investițiile publice record și reușește să țină pe loc deficitul în mai

 

Prin măsurile implementate de Executiv pentru consolidarea disciplinei financiare și fiscale, s-a înregistrat o creștere a veniturilor fiscale de 7 miliarde de lei față de anul trecut, ceea ce reprezintă un avans de aproximativ 20,58%. Totodată, cheltuielile totale au scăzut de la 27% la 21,9%.

Astfel, conform datelor preliminare amintite, deficitul guvernamental este de numai 3,43% din PIB, în contextul în care investițiile publice, motorul principal de dezvoltare economică al Guvernului PSD, au ajuns la valoarea record de 47 de miliarde de lei. Comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat un avans de 6 miliarde de lei, suma fiind reprezentată de rambursări făcute către autoritățile locale din investițiile făcute din fonduri europene.

Valoarea investițiilor efectuate în primele cinci luni ale anului demonstrează angajamentul Guvernului Ciolacu de a impulsiona economia românească prin investiții masive.

 

Ciolacu (PSD): Actualul guvern și-a propus în bugetul de stat investiții de 110 miliarde de lei

 

Actualul guvern și-a propus în bugetul de stat investiții de 110 miliarde de lei, respectiv 7,2% din PIB, și suntem pe drumul cel bun pentru a atinge acest obiectiv. În plus, deficitul în acest moment nu este motivat de consum, ci prin investiţii. Şi veţi vedea că aceste investiţii se vor întoarce în economie şi se vor regăsi în taxe şi impozite”, a menționat Premierul Marcel Ciolacu.

„Reamintim, anul trecut Guvernul a reușit performanța extraordinară de a mobiliza resursele țării și a obținut rezultate fără precedent în ultimii 5 ani. 101 miliarde de lei, peste 20 de miliarde de euro, a fost în 2023 valoarea record a investițiilor publice, cu 11 miliarde de lei mai mult decât deficitul.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.”, se mai arată în comunicatul social-democraților.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro