duminică 14 iulie 2024

PSD critică PNL pe tema pensiilor speciale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că partidul din care face parte a dorit şi prinderea supraimozitării pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari şi a supraprofitului generat de pandemie în pachetul de măsuri fiscale adoptate de Coaliție, însă colegii de guverare de la PNL s-au opus.

„PSD va fi mereu susţinătorul şi promotorul unei viziuni mai echitabile şi mai corecte în societatea românească. În ultima perioadă, atât în cadrul coaliţiei, cât şi în spaţiul public, am insistat cu argumente puternice că zona fiscală poate fi regândită pentru a mări veniturile bugetare”, a transmis secretarul general al PSD, potrivit unui comunicat de presă, scrie Digi24.ro.

Paul Stănescu a explicat că noul model fiscal „trebuie să promoveze principii de protecţie mai bună a celor vulnerabili şi să elimine cât mai multe excepţii fiscale”.

„Veniturile noastre fiscale sunt, oricum, printre cele mai reduse din UE. Nu-i putem ajuta pe cei mai mulţi dintre români, dacă unii au privilegii fiscale mari, iar alţii se supun unui regim de impozitare normal. Măsurile pe care coaliţia de guvernare le-a agreat sunt dovada clară că PSD nu a aruncat nici vorbe-n vânt şi nici nu a fluturat principii. Solidaritatea şi o mai mare echitate ne vor asigura nu doar stabilitatea socială, dar şi pe cea politică şi economică”, a mai explicat Stănescu.

Secretarul general al social-democraţilor a arătat că partidul său a dorit şi prinderea supraimozitării pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari şi a supraprofitului generat de pandemie în pachetul agreat, „însă, chiar dacă colegii de coaliţie s-au opus, este crucial că am arătat românilor că există la nivelul coaliţiei resurse de voinţă politică care să ne permită să luăm decizii mult mai corecte, decât cele care funcţionează în prezent”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro