duminică 14 iulie 2024

PSD: Importul de produse agro-alimentare din Ucraina, suspendat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD anunță că va cere în coaliție suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina. Măsura eeste necesară deoarece compensările oferite de Comisia Europeană nu acoperă daunele suferite de fermierii români, spun social-democrații.

„PSD va solicita în Coaliția de guvernare adoptarea unei decizii politice care să dispună Guvernului României să emită în regim de urgență un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina, la fel cum s-a întâmplat în celelalte state care au graniță comună cu această țară.

O astfel de măsură este necesară pentru protejarea fermierilor români, în contextul în care compensările primite din partea Comisiei Europene nu pot acoperi valoarea totală a daunelor suferite de aceștia”, a transmis PSD, printr-un comunicat.

Social-democrații mai consideră că statele est-europene afectate de exporturile din Ucraina ar trebui să negocieze în comun cu reprezentanții Comisiei Europene și cu partea ucraineană, așa încât măsurile de sprijin pentru agricultura ucraineană să nu afecteze fermierii statelor din jur.

De asemenea, PSD a transmis că România trebuie să ajute în continuare Ucraina prin facilitarea tranzitului de produse agro-alimentare din această țară către alte state UE sau către rutele comerciale de la Marea Neagră.

Amintim că, Polonia, Ungaria și Slovacia au anunțat că interzic importurile de cereale și produse oleaginoase din Ucraina deoarece aceste produse ieftine au distorsionat piețele interne, creând pagube pentru fermierii locali. Și guvernul bulgar a anunțat că ia în calcul o măsură similară.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro