PSD reacționează după ce premierul s-a lăudat cu ratingul S&P

Senatorul Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, spune că premierul Florin Cîțu a ieșit doar să se laude, deși „nu merită felicitat”. „A reușit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil”.

„Premierul Cîțu a ieșit astăzi să se laude. Dar nu merită felicitat chiar dacă Standard & Poor’s a schimbat perspectiva de țară la negativ la stabil. Ce uită să spună Florin Cîțu: că a reușit să aducă ratingul acolo unde îl lăsase PSD, adică la stabil. Vă readuc aminte că S&P modificase perspectiva în decembrie 2019. Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a dus deficitul bugetar la un record istoric în acea perioadă, ceea ce a generat decizia S&P de scădere a perspectivei la negativ”.

Singurul lucru pe care ambii îl agrează este că antreprenorii sunt „adevărații eroi” ai acestei reușite.

„Dacă au reușit să supraviețuiască este numai meritul lor. Guvernul PNL și apoi cel al coaliției de dreapta au de a acorda cel mai mic sprijin direct mediului de afaceri. Doar 2,4% ca pondere din PIB conform FMI. (Suntem lângă țările din Africa, nu lângă Statele Membre UE). S&P justifică decizia de acum prin perspectiva absorbției fondurilor europene din PNRR. Dar în generarea programului Next Generation EU, Florin Cîțu nu a avut niciun merit. De ce ar trebui felicitat? Deocamdată PNRR-ul propus de PNL a primit nota 4 la Bruxelles. Și nici cel propus de USR nu are perspective mai bune”, spune Oprea.

Tot el are două întrebări pentru Florin Cîțu:
„1. Oare merită prețul plătit? Adică acela al sărăcirii populației!
2. Dacă Florin Cîțu știa că perspectiva se va îmbunătății, ceea ce ar trebui să ducă la scăderea dobânzilor cu care te împrumuți, atunci de ce am împrumutat săptămâna trecută 3,5 miliarde euro cu o dobândă monstruoasă, de 14 ori mai mare ca a statelor vecine?”.

Comentează pe FACEBOOK