joi 30 mai 2024

PSD, după consultările de la Cotroceni: Sesizăm CCR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD l-a propus pe Remus Pricopie pentru funcția de premier, anunță Marcel Ciolacu la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

El a mai declarat că PSD și-a făcut datoria „de a apăra democrația pentru ca legile electorale să nu fie modificate atât de repede.”

“Trecând moțiunea, alegerile locale vor fi pentru primari printr- un singur tur și pentru președinții de consilii județene prin vot direct, urmând să intrăm în procedură în Parlamet pentru a face modificări pentru 2024, așa cum este firesc”, a declarat Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a mai spus că i-a în calcul sesizarea CCR dacă Iohannis îl propune tot pe Ludovic Orban pprim-ministru.

“Am luat act de autopropunerea lui Orban, după ce în Parlament a existat cel mai mare scor la o moțiune. Vom vedea cât de legală e propunerea ca tot Orban să fie premier. Cu certitudine vom cere lămuriri.

Orban dovedește că, în continuare, nu iese din logica abuzului de putere și a ordonanțelor date noaptea fără avize și de a crea un conflict între guvern și parlament. Ar trebui să respecte Constituția.

Da, luăm în calcul sesizarea CCR dacă președintele Iohannis îl propune tot pe Orban”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro