sâmbătă 20 iulie 2024

PSD şi PNL își impun oamenii la vârful Loteriei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul Ciucă a schimbat Consiliul de Administraţie al Loteriei Române, noii membri preluându-şi mandatul de duminică. Remuneraţia brută pentru o asemenea funcţie este de peste 7.000 de lei lunar, fiind necesară prezenţa la o şedinţă pe lună, potrivit Adevarul.

Între noile numiri se află Elena Petraşcu, secretar general al Ministerului Economiei. Aceasta a fost de mai multe ori secretar general la Transporturi, dar şi la Ministerul Justiţiei. În perioada guvernării Dăncilă, Petraşcu a fost în consiliile de administraţie de la societăţile Telecomunicaţii SA, TAROM SA şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA (APM), dar şi în Comitetul interministerial al Eximbank,dar și la Ministerul Transporturilor. 

Daniela Nicolescu, o obişnuită a consiliilor de administraţie, este reprezentanta PNL trimisă pentru a doua oară în CA-ul Loteriei Române. Funcţia de bază a lui Nicolescu, secretar general al Organizaţiei Femeilor Liberale, este de secretar de stat la Ministerul Energiei, funcţie pentru care primeşte o leafă lunară de aproximativ 10.000 de lei. 

Daniela Nicolescu a fost în CA-ul Societăţii de Conservare şi Închidere a Minelor (CONVERSMIN), unde a primit 22.000 de lei. Mai mult, în prezent, Daniela Nicolescu figurează şi în Consiliul de Administraţie al Engie.

Cristina Arghir, fosta cumnată a lui Robert Negoiţă, apare și ea pe lista noilor membri. De profesie economistă, Cristina Arghir figurează ca preşedintă a CA-ului Societăţii Internet şi Tehnologie a Sectorului 3. 

Monica Laura Ion  – aceasta a fost şefa de cabinet a lui Sorin Grindeanu, pe vremea când  era premier.

Ioana Maria Tîră – potrivit ultimei declaraţii de avere, aceasta e angajată la Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti, dar a mai făcut parte şi din consiliile Companiei Municipale Agrement şi Telecomunicaţii CFR, poziţii pentru care a încasat în 2020 suma de aproximativ 150.000 de lei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro