marți 28 noiembrie 2023

Radu Mazăre, o nouă condamnare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Instanța supremă a dat un verdict final în dosarul „Polaris”, iar fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, , pentru luare de mită și conflict de interese. El a fost însă achitat pentru mai multe infracțiuni. În prima instanță fusese condamnat la 9 ani și 10 luni de închisoare.

Decizia este definitivă.

În același dosar a fost condamnat și Sorin Strutinsky, el primind o pedeapsă de 5 ani de închisoare. În prima instanță, el primise o condamnare de 7 ani şi 10 luni de închisoare.

Fostul deputat Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, a fost achitat.

De asemenea, instanța supremă a decis confiscarea de la Radu Mazăre și Sorin Strutinsky a câte 3.416.371,02 lei și menţine sechestrul asigurător instituit asupra bunurilor acestora.

Care au fost acuzațiile

Potrivit DNA, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste două milioane de euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare.

Radu Mazăre ispăşeşte în prezent o pedeapsă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor din Mamaia. De asemenea, el este judecat în mai multe dosare instrumentate de către procurorii DNA.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro