Arafat explică decizia privind Spitalul Foişor

Raed Arafat a explicat într-un mesaj postat vineri seară pe Facebook, decizia de a transforma Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Foişor în spital COVID.

„Nu erau locuri în Bucureşti, oriunde a sunat Centrul de Comandă a fost răspunsul clar, nu sunt locuri, nici la Terapie Intensivă, nici în alte secţii, nici în zonele limitrofe Bucureştiului”,

Vineri dimineaţă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţăa a primit un telefon de la managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon”, care îl informa că 18 pacienţi sunt în stare gravă în unitatea de primiri urgenţe a spitalului.  Autorităţile au fost nevoite să găsească alte soluţii.

„La acest moment avem cel puţin două spitale de urgenţă din Bucureşti transformate total pentru COVID: Sfântu Ioan şi Spitalul Judeţean Ilfov. Astfel, transformarea încă unui spital de urgenţă în spital COVID putea să impacteze foarte serios cazurile de urgenţă non-COVID care vin la aceste spitale, cum e Floreasca, Universitar, Elias ş.a.m.d. Mai mult, aceste spitale deja au secţii în interiorul lor care preiau pacienţi COVID. Aşa că ne-am îndreptat către un spital care nu primeşte urgenţe decât mai puţin şi care are operaţii programate şi care poate fi transformat şi care să aibă o secţie de terapie intensivă cu un număr mai mare de paturi”.

Arafat a explicat că: „Spitalul Foişor are o secţie de Terapie Intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătatea secţiei de Terapie intensivă ocupată. Îmi pare rău pentru toată această situaţie, o facem pentru a veni în sprijinul altor pacienţi care sunt intubaţi sau care au realmente viaţa pusă în pericol”.

Medicul Bogdan Opriţa, şef al UPU SMURD Bucureşti a declarat pentru News.ro că patru pacienţi de la Spitalul de Ortopedie Foişor, care va fi transformat în spital COVID, vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar 10 pacienţi de la Spitalul Foişor vor fi trimişi la unităţi sanitare din Capitală.

Comentează pe FACEBOOK