Rafila, de pe frontul COVID, candidat PSD la parlamentare

Profesorul Alexandru Rafila, figură proeminentă în perioada epidemiei de Covid-19 și reprezentantul României la OMS, intră în politică și candidează din partea PSD la alegerile parlemntare din 6 decembrie 2020.

Rafila s-a remarcat în ultimele luni în mediul public, iar debutul său pe scena politică nu este tocmai o surpriză. Și la alegrile locale a cochetat cu ideea candidaturii, dar un loc în Parlament pare mult mai atrăgător.

„A fost un pas dificil pentru mine, dar având în vedere că am avut o carieră administrativă în spate, am considerat că am suficient de multă experiență încât să pot să ajut nu neapărat PSD, ci această țară, să avem o legislație care să facă posibil un deziderat pe care nu l-am atins – accesul universal la servicii de sănătate”, a spus Rafila, potrivit Hotnews.

Întrebat de presă de ce a ales PSD după ce a refuzat oferta altui partid de a candida la Primăria București, Rafila a spus că administrația locală nu este aria sa de expertiză.

„Cunosc PSD, a fost o întâlnire deschisă, fără condiții, iar domnul Ciolacu a înțeles că eu mai întâi sunt medic și voi respecta întotdeauna conștiința profesionale, și abia apoi voi fi membru de partid. De ce PSD? Pentru că după această propunere nu am primit o altă propunere în acest sens și nu cred că apartenența la un partid trebuie să fie considerată o vină. Spectrul politic trebuie profesionalizat”, a declarat Rafila.

Din postura de specialist în boli infecțioase, Rafila este de părere că organizarea alegerilor parlamentare va fi decisă în funcție de evoluția Covid-19 în următoarele două săptămâni.

Așa cum se știe deja, PSD se opune organizării parlamentarelor în decembrie, în condițiile în care noile cazuri de infectare sunt pe un trend ascendent.

Comentează pe FACEBOOK