Rafila vrea să aibă ‘cuvântul hotărâtor’ în pandemie

Alexandru Rafila vrea ca deciziile legate de criza sanitară să nu mai fie luate de  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), ci de Ministerul Sănătății, instituția pe care o va conduce.

Rafila spune că decizia finală în legătură cu ce se întâmplă în țară cu privire la pandemie trebuie să îi aparțină și că va discuta acest lucru cu premierulo Nicolae Ciucă și șeful DSU, Raed Arafat.

„Voi avea discuții, în primul rând cu primul ministru, cu ministrul Administrației și Internelor și cu domnul doctor Arafat pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Trebuie, totuși, ministerul Sănătății într-o criză de sănătate să aibă cuvântul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate. Nu are de ce să dispară CNSU, dar rolul ministerului Sănătății în CNSU, atunci când discutăm despre o criză sanitară, este clar că trebuie să fie rolul primordial al acestui Minister”, a spus Alexandru Rafila.

 

Comentează pe FACEBOOK