‘Rănile’ României lăsate de criza COVID. Cîțu: Cum se va termina vom vedea

‘Rănile’ României lăsate de criza COVID. Cîțu: Cum se va termina vom vedea

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit joi despre ‘rănile’ lăsate de criza Covid-19 în economia României. Potrivita acestuia, nimeni nu știe cum se va termina, pentru că traversăm o perioadă ‘dură’, dar este important ‘să poţi să te vindeci şi să mergi mai departe cât mai rapid’.

„Economia României trece astăzi printr-o perioadă dură. Nu este un secret că trimestrul II era un trimestru dur. Obiectivul nostru nu a fost acela de a evita contracţia în 2020, pentru că era imposibil. Obiectivul nostru a fost acela de a diminua efectele negative ale crizei (…) Cum se va termina vom vedea, dar m-am uitat la cifrele pentru consum, de exemplu, la comerţul cu amănuntul. Revenirea este aproape la nivelul dinaintea crizei”, a spus Florin Cîţu, la un eveniment online organizat de Financial Intelligence, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, în acest context dificil prin care trece omenirea astăzi, România are semne pozitive.

‘Deci, eu cred că, în acest context dificil prin care trece omenirea astăzi, România are semne pozitive, are semne bune. Ideea este să treci prin această criză cu cât mai puţine cicatrici, răni, să poţi să te vindeci şi să mergi mai departe cât mai rapid. Ăsta a fost obiectivul acestui Guvern”, a susţinut ministrul.

Potrivit INS, rata anuală a inflaţiei a coborât la 2,7% în luna august a acestui an, de la 2,8% în iulie. Totodată, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,45%, serviciile cu 2,97%, iar mărfurile nealimentare cu 0,75%.

 

Comentează pe FACEBOOK