vineri 21 iunie 2024

Rareş Bogdan cere revocarea Consiliului de Conducere al ANRE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Rareș Bogda, prim-vicepreşedinte al PNL, solicită o întrunire de urgenţă a coaliţiei pentru a cere revocarea întregului Consiliul de Conducere al ANRE.

”Duminică după-amiaza sau luni solicit, în calitate de prim-vicepreşedinte al partidului de guvernământ, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliul de Conducere al ANRE”, a spus Rareş Bogdan la Digi24, potrivit News.ro.

”Domnii de la ANRE, în momentul ăsta, subminează statul român şi autoritatea Guvernului României, a prim-ministrului şi a nu mai puţin de cinci miniştri care au semnat această Ordonanţă”, a acuzat Rareş Bogdan în intervenţie.”, a mai precizat liderul liberal.

Rareş Bogdan a lansat un atac la adresa preşedintelui ANRE, propus de PSD.

”Domnul Chiriţă, de la ANRE, se joacă cu focul, cu piaţa de energie din România şi cu sufletele şi inimile românior, care privesc spre ANRE ca spre un reglementator, aşa cum există în ţările europene. Domnul Chiriţă este cel care a semnat această Ordonanţă. Deci, domnul Chiriţă, preşedintele ANRE, a semnat ordonanţa”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Reacţia lui Rareş Bogdan a venit în contextul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieţei energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanţa de urgenţă adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerţul comunitar cu energie.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro