sâmbătă 20 iulie 2024

Rareș Bogdan: Românii să controleze la sânge mașinile austriece, să nu se strecoare migranți ilegali

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, despre un vot negativ al Austriei în Consiliul JAI, că românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac. 

„Îi dau o veste proastă cancelarului Nehammer: Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le-a pus ciobanilor români taxe așa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munți, în Valahia.

Ungaria are miliarde de euro suspendate din cauza nerespectării statului de drept, Polonia la fel. Nu și Austria, care blochează accesul României și Bulgariei în Schengen și încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil. E un mister de ce nu a declanșat Comisia Europeană procedura și contra Austriei, care a încălcat cinci articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale din UE”, a declarat Rareș Bogdan miercuri, în Parlamentul European, potrivit news.ro.

El a mai spus că, prin blocarea accesului României și Bulgariei la Schengen, s-au adus pagube de sute de miliarde de euro nu doar acestora, ci întregii economii europene.

„Dacă tot promovează doamna von der Leyen Green Deal și cere emisii zero, o anunț cu respect ceva: În fiecare an, camioanele care așteaptă și 24 de ore la frontiere generează 46.000 de tone de dioxid de carbon. Și totuși Austria a scăpat, când exact Comisia Europeană, gardianul Tratatelor, ar trebui să-i ceară despăgubiri.”

Eurodeputatul liberal a menţionat că ”în Consiliul JAI de peste două săptămâni, Europa are şansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetăţenilor români şi bulgari”.

”În cazul unui vot negativ al Austriei, cer respectuos statelor membre Schengen să-şi dovedească respectul şi susţinerea pentru România şi Bulgaria şi să renunţe din proprie iniţiativă la a-i mai discrimina pe români şi bulgari pemiţându-le accesul în ţările europene prin porţile de intrare sau culoarele Schengen. Dovadă de bună-credinţă. Şi sigur, românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro