vineri 21 iunie 2024

Rareș Bogdan: Trebuie să depolitizăm CCR. Obligatoriu!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL și europarlamentar, consideră că este necesară o “depolitizare” a Curții Contituțioanle a României (CCR).

Liderul liberal vorbește, într-o postare pe Facebook, despre profesionalizarea instituției, arătând că ‘încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune”.

„Vă cer idei. Pentru mine, pentru a mă ajuta să pricep. Iată coordonatele: Trebuie să depolitizăm CCR (e obligatoriu), să o profesionalizăm (să mă ierte cei de-acolo care știu carte și nu pot fi suspectați de ticăloșie). Deci asta presupune să ne bazăm pe faptul că persoanele care ar face selecția, care ar stabili un algoritm, nu sunt ele însele politruci sau/și ticăloși. Cum ne asigurăm de asta? Sigur, acesta este statul de drept, trebuie un sistem de checks and balances, puterea nu trebuie folosită abuziv, nici cea executivă, nici cea legistativă, nici cea judecătorească, iar cineva trebuie să vegheze la asta. Mai știu și că nu suntem, ca manieră de selecție, mult diferiți de regulile din restul UE. Avem, însă, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranziție, nu avem genetica democratică foarte bătătorită. Încă ne luptăm cu mentalități toxice pentru sănătatea noastră ca națiune. Deci cum, oameni buni?”, scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro