duminică 14 iulie 2024

Răsfăț pe bani publici: 1,4 MIL LEI –salarii/haine de firmă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dezmăț pe banii statului într-o comună din județul Bihor.  În frunte cu edilul Raul Bocșe, funcționarii din cadrul Primăriei Cîmpani și-au dat suplimente salariale ilegale de peste 1,4 milioane de lei.

Faptele s-au petrecut în perioada iunie 2016 – iulie 2019.

Împărțind la cei 22 de angajați, reiese că fiecare și-a băgat în buzunar, în mod ilicit, câte 64.000 de lei.

Schema a fost una simplă, arată Adevărul. Aceștia au pretins că au plătit ei facturile primăriei, iar primăria le-a dat banii înapoi.

De asemenea, funcționarii plătitți din banii românilor și-au mai decontat deplasări fictive, făcute în interes de serviciu.

Suma la acest capitol este uriaşă, de 300.000 lei, însă inspectorii nu au găsit niciun document care să justifice cheltuielile reclamate de primar.

Neregulile găsite de auditorii Curţii de Conturi la Primăria Cîmpani nu se opresc aici. Funcționarii și-au mai cumpărat haine de 139.818 lei,

De asemenea, în condiţiile în care în 2018 în Cîmpani s-au oficiat 10 căsătorii şi au fost 38 de decese, Primăria a cumpărat 102 coroane, 6 jerbe, 115 buchete de flori şi 79 ghivece cu ocazia acestor evenimente.

Totodată, au fost dați peste 50.000 de lei pentru produse de curățenie.

Primarul, contabila, dar și ceilalți funcționari vor trebui să explice în fața instanței de judecată ce au făcut,d e fapt, cu banii.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro