Ratingul de ţară al României s-a îmbunătăţit

Agenţia Standard & Poor’s a îmbunătăţit ratingul de ţară al României. Potrivit Standard & Poors, economia României ar putea înregistra o creştere de 5% în acest an „pe baza revenirii consumului privat şi a majorării investiţiilor, în special în sectorul public”.

Agenţia de rating a anunţat îmbunătăţirea perspectivei de la „negativ” la „stabil”. „Ne-am îmbunătăţit perspectiva la «stabil» deoarece credem că riscurile fiscale pe termen scurt la adresa României s-au redus”, arată Standard & Poor’s.

Premierul Florin Cîţu a declarat ca:„Realizarea este cu atât mai importantă, în condiţiile în care această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au reuşit guvernele din perioada de creştere economică.
Am reuşit să reduc deficitul bugetar, să avem venituri mai mari la buget şi am promis că nu introducem nicio taxa nouă. În trimestrul 4 am avut cea mai mare creştere economică din UE. Această decizie a agenţiei arată că ceea ce am făcut este bine.

Coaliţia de guvernare condusă de PNL, cu un premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”.

Comentează pe FACEBOOK