luni 17 iunie 2024

Recorduri la Licitații în 2023: Cele Mai Scumpe Obiecte Adjudecate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Sticla de whisky cu cel mai înalt preț din istorie, diamante evaluate în milioane de dolari sau haine purtate de celebrități – toate aceste obiecte au fost obiectul dorinței colecționarilor la licitațiile din acest an.

„Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete”, spunea Marilyn Monroe. În această situație, este destinat exclusiv doamnelor sau domnișoarelor extrem de avute.

În acest an, casa de licitații Christie’s a adjudecat o bijuterie de o frumusețe excepțională la o licitație organizată în Geneva. Bijuteria poartă numele de „Albastru Regal”, iar prețul de cumpărare a fost remarcabil, ajungând la 44,6 milioane de dolari.

„E cel mai mare diamant albastru viu, de o puritate impecabilă, care e scos la licitație. Are o tăietură în formă de pară, ceea ce înseamnă că forma este complet nemodificată și are o culoare foarte intensă, cea mai mare saturație de culoare dată de Institutul Gemologic din America”, spune Max Fawcett, reprezentantul casei de licitații Christie’s.

O altă bijuterie care a atras atenția este un inel ce conține un diamant cu aproape 12 carate. A fost vândut în cadrul unei licitații la Geneva, iar cineva a achiziționat acest inel la un preț impresionant de aproape 23 de milioane de dolari.

De asemenea, în mare căutare în acest an au fost obiectele care au fost cândva deținute de vedete internaționale.

Un ceas Rolex, purtat în anii ’70 de către actorul Marlon Brando, a fost vândut la un preț care depășește 5 milioane de dolari.

Pianul la care Freddie Mercury a compus hituri notorii precum „Bohemian Rhapsody” a fost vândut în cadrul unei licitații la Londra pentru 1.742.000 de lire sterline.

Un alt colecționar a obținut, pentru suma de 635.000 de lire sterline, coroana și faimoasa mantie roșie purtate de solistul trupei Queen în timpul unui turneu în anii ’80.

O altă licitație intensă s-a desfășurat pentru un pulover celebru din lână roșie, decorat cu oițe, aparținând prințesei Diana, care a fost adjudecat pentru peste 1,1 milioane de dolari.

 „Cred că prima dată când l-a purtat a fost atunci când era logodită. Era încă Lady Diana Spencer. Îl purta pentru că avea un simț al umorului și i s-a părut un cadou amuzant”, crede Joanna Osbourne, co-fondatoarea companiei de articole vestimentare „Warm & Wonderful”.

O sumă care a depășit așteptările a fost plătită pentru o sticlă de whisky scoțian dintr-o ediție limitată – 2,7 milioane de dolari. Astfel, s-a stabilit un record pentru cea mai scumpă băutură alcoolică vândută vreodată la o licitație.

Acest whisky a fost maturat timp de 60 de ani în butoaie de stejar, iar un expert care a avut privilegiul de a degusta licoarea l-a descris ca având „un buchet bogat, cu aromă de fructe uscate și mirodenie, cu gust de lemn”.

Au avut loc tranzacții semnificative și în domeniul artei. Picturi semnate de Rembrandt, care nu fuseseră expuse publicului de aproape două secole, au fost adjudecate la o licitație pentru suma de 14 milioane de dolari.

Ultimul portret creat de Gustav Klimt înainte de deces, numit „Doamna cu evantai”, a fost vândut pentru aproape 109 milioane de dolari.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro