Reformele ambiționase din planul de redresare a României

Reformele ambiționase din planul de redresare a României

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi alţi membri ai Guvernului prezintă joi seara Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă.

În acest context, Iohannis a declarat că, în anii următori, ţara noastră va implementa un nou model de dezvoltare economică, bazat pe investiţii, inovare şi competitivitate.

Acesta a reamintit că a obţinut pentru România 80 de milioane de euro fonduri europene, iar România va putea utiliza peste 30 miliarde de euro din facilitatea de rezilienţă.

„Propunem reforme şi investiţii cu efecte benefice directe asupra vieţii românilor”, afirmă preşedintele.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că suntem pe punctul de a intra în cea mai prolifică perioadă de la aderarea la Uniunea Europeană.

“Vom beneficia de cel mai mare pachet de sprijin financiar pe care l-am avut vreodată la dispoziție. Ne angajăm să-l folosim integral pentru dezvoltarea României.Confruntați cu o criză fără precedent, liderii europeni au decis să acționeze sincronizat pentru ca recuperarea să fie una comună. Acest plan de recuperare și reziliență e doar un pilon de sprijin pentru dezvoltarea României. Planul trebuie văzut în complementaritate cu finanțările asigurate prin bugetul UE.

Pe lângă resursele financiare de peste 30 de mld din acest plan vom avea la dispoziție peste 46 mld euro pentru coeziune, agricultură, vom beneficia și d alte finanțări, Comisia Europeană a alocat în această săptămână o primă tranșă de 3 mld euro pentru susținerea companiilor și angajaților din domeniile afectate de pandemie. Beneficiem și de o altă axă de finanțare prin intermediului Fondului de modernizare.Toate aceste resurse financiare vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea economică a României.Nu am să mă feresc să vorbesc despre alegeri”, a declarat Ludovic Orban.

Vezi declarațiile integrale AICI

Comentează pe FACEBOOK