duminică 14 iulie 2024

Remaniere. Cine părăsește Guvernul (surse)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Bate vânt de remaniere în Guvern. Nemulţumirile faţă de atitudinea UDMR cu privire la scandalul creat de declaraţiile controversate ale lui Viktor Orban s-ar putea concretiza în demiterea lui Eduard Novak, ministru care nu a știut să recite nici două versuri din Imnul României. susţin surse din Coaliţie pentru „Adevărul”.

Într-o situaţie delicată este şi ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Potrivit sursei citate, Novak ar fi o soluţie de mijloc, pentru a arăta sancţionarea UDMR de către colegii din coaliție, fără a bulversa Guvernul. Decizia ar putea fi luată la următoarea şedinţă a liderilor celor mai importante partide din țară.

Alte două nume de miniştri apar pe lista celor care și-ar putea pierde funcţiile. Mai precis, Vasile Dîncu (Apărare) şi Virgil Popescu (Energie).

Dîncu este considerat vinovat, între altele, de scurgerea draft-urilor privind legile siguranţei naţionale, însă o decizie privind demiterea lui trebuie mai întâi discutată în PSD, apoi discutat subiectul în Coaliţie.  

În ceea ce priveşte cazul lui Virgil Popescu, potrivit informaţiilor „Adevărul”, ministrul Energiei are toată susţinerea din partea partidului, a premierului, dar şi a şefului statului. Popescu făcut în ultimele luni numeroase deplasări externe, mai atât în Statele Unite, cât şi în ţările care furnizează gaze naturale, pentru a găsi căi alternative de aprovizionare a României pentru viitoarea iarnă.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro