luni 25 septembrie 2023

Reținută de DIICOT, șefa CNCIR i-a donat mamei sale 4 case și 2 terenuri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

După ce a fost reținută de DIICOT, Ioana Timofte, fosta directoare Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR), i-a donat mamei sale aproape toate bunurile. 

În urmă cu două luni, în mai 2023, nepoata ex-șefului SRI Radu Timofte, a fost reținută într-un dosar de delapidare și spălare de bani, cu un prejudiciu de 2 milioane de euro, scrie NewsWeek.

În ultima sa declarație de avere ea menționează că a câștigat suma de 700.000 de lei anul trecut de la CNCIR. Tot ea spune că a donat toate imobilele, apartamentele și terenurile mamei sale. Mai exact, un teren intravilan în Iași, un teren intravilan în Piatra Neamț, 3 apartamente în București de 100, 180 mp și 250 mp și o casă în Iași, de 250 mp.

În ultima declarație de avere, Ioana Timofte menționează că a mai păstrat pentru ea un singur apartament de 100 mp în București.

Aceasta, dar și alți funcționari din cadrul companiei pe care o conducea, și-au însușit bani din firmă. Anchetatorii vorbesc despre o grupare infracțională. Membrii rețelei au pus la cale 485 achiziții publice (fictive) de bunuri (din categoriile: papetărie și birotică, curățenie și igienă, materiale de construcții, accesorii electrice și alte produse consumabile).

Bunurile/produsele nu au fost efectiv livrate, însă contravaloarea acestor achiziții a fost achitată de companie, sumele de bani fiind retrase în numerar de la ATM sau de la ghișeele unităților bancare și distribuite ulterior între membrii grupului infracțional organizat.

Ulterior, pentru a scădea din gestiunea companiei stocul de bunuri astfel achiziționate, acestea erau eliberate în consum către departamentele/serviciile din cadrul CNCIR – structura centrală sau către unitățile subordonate – Sucursale regionale și Puncte de lucru teritoriale.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro