luni 8 august 2022
spot_img

Revine taxa auto. 4 milioane de șoferi, vizați

Must read

spot_img

Banii primiți prin PNRR vin la pachet cu o serie de măsuri. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că proprietarii maşinilor mai vechi de 15 ani ar putea fi taxaţi potrivit unui nou sistem negociat cu Comisia Europeană şi prevăzut în acest Plan. Potrivit datelor oficiale, în țara nostră sunt peste patru milioane de mașini mai vechi de 15 ani.

„E o propunere, practic, a Comisiei (Europene – n.r.), ca în contrapartidă cu investiţiile în infrastructura rutieră, România să găsească o soluţie de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani. (…) Este un element pe care trebuie să-l analizăm şi va trebui să venim cu propuneri”, a afirmat ministrul Mediului la Prima TV, transmite Adevarul.

Pe de altă parte, este încurajată reînnoirea parcului auto. Persoanele care cumpără maşini noi Euro 6 sau unele electrice „verzi” primesc stimulente prin programele Rabla (care a şi fost majorat la 6.500 de lei) şi Rabla Plus.

De asemenea, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a confirmat informația, afirmând că “trebuie să evităm să mai fim cimitirul de maşini vechi al Europei”.

Alin Tănase de la Greenpeace spune că din sursele sale se dorește ca să ia în calcul şi emisiile de CO2 ale maşinii respective.

“Mai mult, sunt unii care spun că trebuie să diferenţiem în funcţie de cât mergi. Deci, vom avea parte de o schimbare, fie că vom plăti o rovinietă mai scumpă, un impozit mai mare sau, la pompă, preţul benzinei ori al motorinei va fi mai mare. Una din variantele astea sau o combinaţie între ele”, a declarat Alin Tănase de la Greenpeace.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro