luni 25 septembrie 2023

România a risipit bani europeni pe investiții exotice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Afirmația îi aparține ministrului Proiectelor Europene, Marcel Boloş, referindu-se la banii din PNRR.

Acesta a afirmat la Prima Tv, în emisiunea Insider Politic, că România nu îşi permite „luxul” de a mai folosi bani europeni pentru „investiţii exotice”.

Argumentul acestuia a fost că în perioadă de criză, banii trebuie să se ducă spre ceea ce este nevoie pentru dezvoltarea României, scrie Mediafax.

„Avem 3,7 miliarde euro pe care i-am încasat din prefinanţare, am depus cererea de plată cu ajutorul colegilor şi al ministerelor de linie şi cu sprijinul direct al domnului prim ministru care s-a implicat în mod direct în acest demers, avem depusă cererea de plată numărul unu de 3 miliarde de euro şi mai avem realizabil în cursul acestui an, în luna octombrie 2022, încă 3 miliarde de euro de încasat, deci socotiţi sunt 10 miliarde de euro, aceştia sunt bani pe care îi avem la dispoziţie din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 50 de miliarde de lei, deci e o sumă uriaşă pentru a porni proiectele şi a susţine finanţarea proiectelor de infrastructură care sunt incluse în PNRR, dar şi pentru a susţine apelurile de proiecte pe care le avem, în număr de 58, cu o valoare de peste 13 miliarde de euro, ceea ce este un fapt îmbucurător, că avem banii. Sigur că toată lumea întreabă când o să plătim din aceşti bani, dar cum lucrurile nu se pot face peste noapte, noi suntem în proces de iniţiere a mecanismelor de implementare pentru proiectele de infrastructură precum şi pentru apelurile de proiecte, încât după aceea banii să fie folosiţi pentru implementarea proiectelor. Aşadar, suntem în situaţia foarte bună de a avea aceşti bani”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro