joi 7 decembrie 2023

Țară corigentă: se pleacă fiindcă nu avem școli

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În 30 de ani de democrație, România a pierdut peste 15% din populație din cauza emigrației. După ce au plecat pentru a-și reface familiile, pentru salarii mai bune, pentru condiții mai bune de muncă, acum românii pleacă din cauza nivelului scăzut de învățământ. Experții spun că părinții nemulțumiți de cum se face școală în România sunt dispuși să renunțe la salarii mari și la rostul pe care și l-au făcut în România, cu gândul la viitorul copiilor lor. 

„Aceștia sunt din acea categorie profesională ambițioasă care s-a împlinit aici, economic au oarecare stabilitate, dar care vor mai mult pentru copiii lor. Ultimul an și jumate a fost o decepție nu numai cauzată de pandemie, dar și de lipsa de speranță în reformarea sistemului de educație”, punctează Oana Moraru, expert în educație, potrivit Digi24.

Sorin Șarba, părinte emigrant cu trei copii, a declarat pentru sursa citată că spera să regrete decizia de a pleca, dar se felicită zilnic pentru pasul făcut.

„Supriza mea neplăcută a fost rezistența la schimbare a părinților și dorința lor de a face parte dintr-un sistem corupt, de fapt, susținând atențiile, micile aranajmanete ca ai lor copii să aibă doi pași mai în față. Eu am dorit pentru copiii mei să crească într-un mediu normal, sănătos și pe puterile lor să facă ce pot.

Eu am dorit pentru copiii mei să crească într-un mediu normal, sănătos și pe puterile lor să facă ce pot”, explică Sorin Șarba.

 Din 1990 până în prezent populația României s-a redus cu 4 milioane.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro