marți 6 iunie 2023

România cumpără vaccinul contra variolei maimuţei

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

România intenţionează să cumpere 1.000 de doze de vaccin contra variolei maimuţei, ser care să fie la dispoziţia autorităţilor pentru momentul în care se vor înregistra şi la noi cazuri.

Europa pregăteşte în prezent cumpărarea de vaccin împotriva variolei, după ce mai multe ţări au raportat cazuri de variola maimuţei.

„Trebuie să existe o supraveghere serioasă a acestei probleme. O facem! Mai mult, prin mecanismul european de coordonare în cazul unor urgenţe epidemiologice HERA, vom tatona opţiunile pentru a avea o anumită cantitate de vaccin care să fie eventual administrabil contacţilor unei persoane care este diagnosticată cu această boală”, a comunicat Alexandru Rafila, potrivit Adevarul.

Ministrul a precizat că se iau în discuţie maximum 1.000 de doze care să fie la dispoziţia autorităţilor din România. „Sunt cantităţi mici pentru că şi numărul de cazuri este mic. Nu este o transmisibilitate similară, de exemplu, cu cea de la coronavirus”, a explicat oficialul.  

Până acum, peste 100 de cazuri au fost confirmate şi în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, Israel, Elveţia, SUA, Canada şi Australia.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro