sâmbătă 13 aprilie 2024

România extinde centrele spitalelor de arşi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Nicio ţară din lume nu poate asigura necesarul de paturi pentru  arşi, în cazul unei catastrofe, dar România poate.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost prezent în Timişoara, sâmbătă. Acesta a vizitat stadiul de implementare a unui proiect al Ministerului, prin Banca Mondială.

Potrivit Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, la nivel naţional, în momentul de faţă, sunt circa 30 de paturi pentru mari arşi. Ministrul ndorește ca la finalizarea proiectului de extindere să fie disponibile 50 de paturi.

„Sunt în curs de extindere centre de mari arşi la Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara, ultimul fiind în cel mai avansat stadiu, urmând să pună la dispoziţie 12 paturi. La nivel naţional avem circa 30 de paturi şi vom ajunge la 50 după finalizarea proiectului, inclusiv paturi pediatrice. Centrul de la Timişoara este cel mai avansat, aici s-a amenajat terenul (…). În cadrul Spitalului Judeţean Timişoara va exista această nouă clădire care va oferi 12 locuri noi. (…). Nicio ţară din lume nu poate amenaja atât de multe paturi pentru pacienţi arşi, care ar putea să deservească în caz de urgenţă, de catastrofă astfel de pacienţi şi trebuie să existe şi posibilitatea rezolvării la nivel naţional, dar şi prin parteneriate internaţionale. În curând vom semna un acord, în acest sens, cu guvernul belgian, pentru a exista o legiferare şi un mecanism predictibil pentru astfel de pacienţi, în caz de catastrofă”, a explicat ministrul Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro