joi 7 decembrie 2023

România începe măsurătorile pe canalul Bâstroe în 15 martie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Autorităţile române şi cele ucrainene au avut, vineri, o primă întâlnire tehnică referitoare la canalul Bâstroe. S-a convenit ca autoritățile române să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie.

”Astăzi, 3 martie 2023, a avut loc o întâlnire tehnică, în format videoconferinţă, la nivel de experţi între partea română şi cea ucraineană. Întâlnirea a fost coordonată la nivel de secretari de stat ai ambelor părţi. Participanţii au convenit ca partea română să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din data de 15 martie 2023”, a transmis, vineri, Ministerul Transporturilor.

Sursa citată a precizat că, totodată, s-a stabilit ca punct unic de contact câte un expert al fiecărei părţi.

”Aceştia se vor întâlni luni, 06 martie 2023 pentru a stabili detaliile planului de efectuare a  măsurătorilor pe Braţul Chilia şi pe Canalul Bâstroe, acestea fiind estimate să dureze 10 zile. Cele două părţi au convenit că este cea mai bună soluţie care să clarifice informaţiile contradictorii pe tema dragării Canalului Bâstroe şi a Braţului Chilia”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit documentului, partea română şi-a arătat disponibilitatea ca la aceste măsurători să fie prezenţi şi specialişti din Ucraina, dar şi ai unor instituţii terţe.

De asemenea, ministerul anunţă că Ucrainha va asigura securitatea navelor şi personalului românesc, pe toată perioada activităţilor de măsurare.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro