joi 28 septembrie 2023

‘România nu e trambulină pentru mesajele antieuropene și proruse’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România „nu este o trambulină pentru mesajele antieuropene și proruse, nici ale premierului Viktor Orban, nici ale membrilor guvernului ungar”, transmite secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Mesajul vine după discursul ținut în weekend de premierul maghiar la Băile Tușnad.

„Dacă aceştia doresc să critice acţiunile comune ale UE şi NATO şi să facă previziuni legate de agresiunea la care este supusă Ucraina din partea Rusiei, atunci să o facă de pe teritoriul Ungariei, unde au libertatea de a spune ce vor. În interiorul unui alt stat, astfel de mesaje sunt inadecvate”, precizează social-democratul.

„În plus, vreau să atrag atenţia că un alt aspect devine îngrijorător şi nu îl putem tolera: transformarea sportului, în zonele cu minoritate maghiară, în instrument de promovare a autonomiei pe criterii etnice. În loc ca sportul să promoveze competiţia, unitatea şi o bună înţelegere între maghiari şi români, a ajuns să derapeze către anumite scopuri politice”, mai punctează Stănescu.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Băile Tuşnad, că lumea se află într-un deceniu al pericolelor şi primejdiilor. El a opinat că printre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Europa se numără criza demografică, criza spiritualităţii, a puterii Occidentului, dar şi o criză politică, amintind printre altele că Europa a pierdut controlul asupra resurselor de energie şi materiilor prime, „atât de necesare pentru a susţine performanţa economică”. Oficialul ungar a mai spus că fenomenul migraţionist a împărţit Europa în două şi că există o bătălie între aceste două părţi.

Premierul de extremă-dreapta al Ungariei a atacat și „amestecarea” raselor europene și non-europene. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro