Într-o vastă operaţiune internaţională împotriva traficului de persoane desfăşurată în 39 de ţări, inclusiv România, cel puţin 219 indivizi au fost arestaţi. Această acţiune a dus la destructurarea unor reţele de trafic cu risc ridicat implicând exploatarea sexuală, criminalitatea şi cerşetoria forţată. Potrivit Interpol, acestea sunt activităţi criminale grave care trebuie să fie stopate prin mijloace ferme şi determinare.
În cadrul operaţiunii „Lanţul global”, au fost descoperite 1.374 de posibile victime, dintre care 153 sunt copii. Acest lucru a fost anunţat într-un comunicat de presă de organizaţia internaţională de poliţie cu sediul în Lyon, Franţa.
Între 3 și 9 iunie, a avut loc o operațiune coordonată de Austria, România, Europol, Frontex și Interpol. Una dintre cele mai importante realizări a fost arestarea unui cuplu suspectat de exploatarea sexuală și cerșetoria prin traficarea a șase copii.

În Laos, autorităţile vietnameze au reușit să aresteze un suspect care a atras 14 cetățeni vietnamezi sub pretextul unor locuri de muncă bine plătite, pentru a-i obliga apoi să creeze conturi online frauduloase în vederea comiterii de escrocherii financiare. Persoanele vătămate au fost deposedate de documente și forțate să lucreze între 12 și 14 ore pe zi.
Prin această acţiune, Interpol a lansat 276 de noi anchete şi a identificat 362 de suspecţi. Este important să continuăm eforturile noastre comune pentru a aduce în faţa justiţiei persoanele implicate în activităţi ilegale şi periculoase.
Conform declarațiilor directorului executiv adjunct responsabil de operațiuni la Frontex, Lars Gerdes, detectarea și raportarea infracțiunilor poate fi extrem de dificilă din cauza lipsei frecvente a martorilor. Acest lucru duce la un număr ridicat de cazuri care nu sunt aduse la cunoștința autorităților.
El a subliniat importanța cooperării internaționale, adăugând că acesta este motivul pentru care este esențial să lucreze împreună.
Comentează pe FACEBOOK