România, țara neracordată la gaze, apă curentă și cu WC în curte. O recunosc Orban și Anisie

Doar 35% din populaţia României este conectată la reţeaua de gaze, a afirmat vineri premierul Ludovic Orban.

În urmă cu două zile, ministrul Educației, Monica Anisie, preciza că ‘ și acum avem școli cu toaleta în curte, deși bani pentru investiții au fost alocați’.

Totodată, datele Eurostat arată că în 2018 (iar situația nu s-a schimbat mult de atunci) peste un sfert (27,7%) din populaţia României trăia într-o locuinţă cu toaleta în curte. Acesta este de departe cel mai ridicat procent din UE.

Foto: Digi24

Revenind la proglema racordării gazelor, Orban dă vina pe Guvernele PSD.

„Doar 35% din populaţia României este conectată la reţeaua de gaz. România are gaz şi aproape nu mai avem petrochimie, pentru că lăcustele pesediste au devalizat toată industria petrochimică, care stătea la bază.”, a spus premierul.

Pe de altă parte, în prag de începere a noului an școlar, Monica Anisie a menționat că sunt prevăzuți bani pentru containere sanitare pentru școlile unde nu e nici măcar apă curentă.

„Tot prin OUG sunt prevăzuți bani pentru containere sanitare pentru școlile unde nu e apă curentă sau… știți foarte bine că există încă, din păcate, școli cu toaletele în curte. Din păcate, pentru că de-a lungul timpului acest lucru trebuia rezolvat. Au fost bani alocați chiar și anul trecut, când am venit la Ministerul Educației. Au fost bani alocați pentru realizarea toaletelor în interior. Anul acesta din nou. Aici trebuie autoritatea publică locală să facă. Noi dăm banii, ei trebuie să se ocupe, să facă proiectul, să realizeze toaletele”, a mai afirmat Monica Anisie pentru B1 TV.

Comentează pe FACEBOOK