miercuri 29 noiembrie 2023

România va avea două companii naționale de transport aerian

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
România va deveni una dintre puținele țări din lume care are două companii naționale de transport aerian. Pe lângă TAROM, statul va deveni și proprietarul Blue Air.
„În baza adresei pe care am primit-o ieri (miercuri – n.r.) de la Ministerul Finanțelor, vă pot spune că am inițiat procedura prin care o să devenim acționar majoritar al Blue Air”, a declarat șeful Autorității pentru Administrarea Activelor Statului pentru cursdeguvernare.ro.
Reamintim că în 6 septembrie Blue Air a suspendat toate cursele, motivând că Ministerul Mediului a pus poprire pe toate conturile companiei pentru neplata unei amenzi.
Reacția Ministerului Finanțelor:

„Ministerul Finantelor, în calitate de garant al împrumutului acordat companiei aeriene Blue Air Aviation S.A. de cãtre Eximbank SA, a semnalat Bãncii, în calitatea sa de creditor, sã analizeze posibilitatea punerii în aplicare a prevederilor Scrisorii de Garanție care acordau finanțatorului dreptul de executare a acesteia.

Demersul a fost necesar ca urmare a neîndeplinirii în mod repetat de cãtre compania aerianã Blue Air a obligațiilor asumate în cadrul ajutorului de stat oferit de Statul Român, respectiv neachitarea dobânzilor și a ratelor de capital aferente creditului contractat cu garanția statului.

Menționãm cã Eximbank este singura instituție îndreptãțitã, în mod unilateral, sã solicite executarea scrisorii de garantie, în conformitate cu prevederile legale”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro