Românii se trezesc! Protest de amploare la Rădăuți

Românii se trezesc! Protest de amploare la Rădăuți

Românii devin tot mai sensibili la indolența guvernanților față de cei care ne taie pădurile și ne fură lemnul. Astăzi, orașul sucevean Rădăuți a fost luat cu asalt de mii de iubitori de natură, de pădure, de activiști ce refuză să accepte ticăloșia celor ce ne conduc. Un miting fără precedent, inițiat de George Simion și de partidul AUR a scos din case mii de români, veniți să protesteze în fața fabricilor Egger și Schweighofer. Oamenii au respectat distanțarea socială și au dat de mai multe ori ture în jurul fabricilor cu sutele de autoturisme în care veneau. S-a claxonat, s-a fluturat tricolorul și s-au strigat lozinci patriotice.

În centrul protestelor a fost și baronul Sucevei, controversatul liberal Gheorghe Flutur. Acesta a fost acuzat că ar fi făcut presiuni asupra forțelor de ordine, pentru a încerca să blocheze protestul. De-a lungul timpului au apărut nenumărate materiale în care Flutur era conectat la mafia celor care taie pădurea în județ, fiind catalogat drept un beneficiar indirect al acestor indivizi. “Firmele românești mici și mijlocii, dar și muncitorii care lucrau în industria lemnului au fost cei mai afectați de intrarea în țară a companiilor Schweighofer, Kronospan și Egger, care au instituit un oligopol pentru exploatarea materialului lemnos. Mulți români și-au pierdut locul de muncă pentru că firmele cu capital românesc au fost nevoite să se închidă, neputând face concurență coloșilor austrieci”, a declarat Claudiu Târziu, copreședinte al partidului AUR.

Pe fondul acestor realități, la fața locului s-a creat și Alianța anti-Flutur. Vorbim de o mișcare ce va încerca să țină piept abuzurilor făcute de acesta, atât în domeniul tăierilor de lemn, cât și în alte domenii, cum ar fi măsurile abuzive și jaful făcut pe spatele pandemiei de coronavirus.

 

Comentează pe FACEBOOK