luni 26 februarie 2024

Românii sunt mai chibzuiți cu bugetul de sărbători

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Românii sunt mai chibzuiți cu bugetul de sărbători. Mai mult de jumătate dintre conaționali își vor petrece Crăciunul acasă în acest an, arată un studiu realizat de Reveal Marketing Research. Iar mare parte din bugetul alocat sărbătorilor de iarnă se va duce pe mâncare și băutură (32%) și cadouri (28%).

56% dintre români vor sta acasă de Crăciun, în timp ce 39% vor merge în vizită la cei dragi, potrivit G4Media

Referitor la bugetul pentru cadourile de sărbători, 57% dintre respondenţi au răspuns că vor cheltui sub 500 de lei iar un procentaj de 28% îşi propun să cheltuie între 500 şi 1.000 de lei. Procentul celor care vor să cheltuiască mai mult de 2.000 de lei este relativ mic, de doar 4,4%. 

În privinţa sursei banilor pentru această perioadă, 41% susţin că strâng bani din timp iar 40% cheltuie din salariul din luna curentă. 

Cele mai multe dintre plăţi, peste 56%, vor fi făcute cash, 26% dintre respondenţi folosind un card de debit şi 11% cu cardul de credit. 

Mall-urile rămân destinaţia preferată pentru cumpărăturile de sărbători (45% dintre respondenţi), iar producătorii locali urcă pe locul doi (circa 22% dintre respondenţi), devansând cumpărăturile online (17,43%). 

În ceea ce priveşte bradul de Crăciun, 54% dintre cei chestionaţi aleg un brad artificial şi 20,75% îşi cumpără brad natural. Pe de altă parte, peste 17% dintre respondenţi susţin că nu fac brad de Crăciun şi un procentaj redus, sub 8% vor cumpăra brad la ghiveci. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro