S-a vaccinat deși locuiește în peșteră

Are 70 de ani și de aproximativ 20 de ani locuiește într-o peșteră din munți. Bărbatul s-a vaccinat anti-COVID deoarece crede că într-o zi virusul va ajunge și la peștera lui, din muntele Stara Planina, situat în sudul Serbiei.anunță Aleph News.

Panta Petrovic, căci acesta este numele bărbatului este sârb și are 70 de ani. Acesta a ales  distanțarea socială în urmă cu aproximativ 20 de ani. S-a mutat într-o peșteră mică din munții tocmai pentru a evita societatea, relatează France24.

În anul 2020 când a făcut o vizită în oraș a aflat că omenirea se confrunta cu o pandemie de proporții. Când vaccinurile anti-COVID au devenit disponibile, Panta Petrovic a ales să se vaccineze și îi îndeamnă pe toți să îi urmeze exemplul, potrivit Mediafax.ro.

„Virusul nu se alege. Va veni și aici, în peștera mea”, a declarat pentru AFP Panta Petrovic.

Înainte să se izoleze, bărbatul a lucrat ca muncitor pe piața neagră, s-a recăsătorit în mai multe rânduri și spune că a avut o viață „agitată”.

Înainte de izolare, bărbatul a ales să își doneze toți banii comunității. Cu banii acestuia, construcția a trei poduri mici din oraș a fost finanțată.

„Banii sunt blestemați și îi strică pe oameni. Cred că nimic nu poate corupe un om așa cum fac banii. Nu eram liber în oraș. Întotdeauna e cineva în calea ta acolo. Fie te cerți cu soția, fie cu vecinii sau poate chiar cu poliția. Aici nimeni nu mă hărțuiește, iar banii sunt blestemați”, a declarat Panta Petrovic pentru AFP.

Bărbatul mănâncă în izolare ciuperci și pește, dar mai face și drumeții în centrul orașului pentru a căuta resturi de mâncare în tomberoane.

Când lupii i-au mâncat animalele pe care le ținea lângă peșteră, bărbatul a decis să le mute într-o baracă pe care a amenajat-o la periferia orașului.

Panta are capre, găini, aproximativ 30 de câini și pisici, dar cea pe care o preferă este Mara, un mistreț adult. A găsit-o când era un purceluș neajutorat și a hrănit-o cu un biberon până și-a revenit. Mara are acum 200 de kilograme

„Ea înseamnă totul pentru mine. O iubesc și mă ascultă. Nu există bani care să poată cumpăra așa ceva. Este un adevărat animal de companie”.

Panta Petrovic trăiește din ajutor social și din donațiile pe care le primește pentru hrana sa și pentru cea a animalelor.

Atunci când vaccinurile anti-COVID au devenit disponibile, Petrovic a ales să se vaccineze fără a mai sta pe gânduri.

„Nu înțeleg agitația pe care o fac unii sceptici în privința vaccinurilor. Vreau să primesc toate cele trei doze, inclusiv cea suplimentară. Îndemn fiecare persoană să se vaccineze”, a transmis acesta.

Comentează pe FACEBOOK