Sandero și Logan, 2 stele la testele Euro NCAP

Euro NCAP a publicat rezultatele celei mai recente sesiuni de teste de siguranță. Noile Dacia Sandero și Logan au primit doar 2 stele din partea organizației independente.

Belgienii au depunctat modele Dacia din cauza sistemului de frânare automată de urgență. Acesta poate recunoaște doar alte mașini, nefiind capabil să detecteze pietoni sau bicicliști și nici nu dispune de un sistem pentru mențierea benzii de rulare.

„Siguranța a evoluat. În mod clar, Dacia și-a găsit bucata de piață și se concentrează pe ea, dar rezultatul de 2 stele arată o ambiție mică, chiar și pentru un model accesibil. Decizia lor de a nu oferi o cameră (care să detecteze pietonii și bicicliștii) este în mod clar neconformă cu piața și dezamăgitoare, deoarece Dacia este conștientă că mașinile lor vor trebui în curând să respecte noul Regulament general de siguranță,” a declarat Michiel van Ratingen, Secretar General al Euro NCAP, potrivit AutoMarket.

Specialiștii Euro NCAP mai afirmă că, structural, Dacia Sandero Stepway și Logan s-au comportat „respectabil” la impact, din acest punct de vedere mașinile putând obține chiar și 4 stele de siguranță.

În aceeași sesiune de teste, Euro NCAP a mai testat noile Skoda Eniaq iV și Volkswagen ID.4, ambele fiind recompensate cu punctajul maxim de 5 stele. 

Comentează pe FACEBOOK