duminică 14 august 2022
spot_img

Scandal între ‘greii’ plantați de Firea în Primărie

Must read

spot_img

E scandal mare între doi dintre oamenii influenți din Primăria Capitalei, aduși în instituție chiar de către fostul edil Gabriela Firea pe filiera Voluntari-Pandele. Este vorba despre omul de casa al lui Pandele, Daniel Rășică, și cumătrul lui Nicu Gheară, Ștefan Vasii.

Rășică, șef al Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB), a depus, luni, o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, împotriva lui Vasii, fost director general al Poliției Locale București – în prezent șef al Direcției Generale de Logistică din PMB, în care se face referire la „o posibilă faptă penala (abuz în serviciu)”, scrie Ziare.com.

În plângere, Rășică menționează „pagube produse cu vinovație (n.r. – de către Ștefan Vasii) patrimoniului autorității sau instituției publice”.

Rășică mai mentioneaza și „forme de abuz exercitate de către funcționarii publici” și solicită recuperarea prejudiciului „chiar și pe cale civilă acolo unde se impune asta”.

Vasii, încuscrit cu temutul interlop Nicu Gheară, a fost „importat” din Voluntari în Primăria București in 2016, el fiind director la Apa-Canal în localitatea unde Pandele este primar.

În PMB a avut mai multe funcții: a fost șef al Corpului de Control al PMB, iar din 2017, șef al Politiei Locale. Doar un an mai târziu, Vasii a fost înlocuit din funcție cu Daniel Rășicîă, după ce procurorii DNA au lansat anchete de amploare la DGPLCMB.

În pofida anchetei care încă îl vizează, Vasii a fost doar mutat ca șef la Logistică.

Acesta este acuzat că a cumpărat la prețuri mult supraevaluate 12 utilaje de topit zăpada.

Daniel Rășică a fost adus în PMB tot de Firea, pe aceeași filieră. El a fost anterior consul al României la Rostov pe Don, prefect al județului Ilfov, director executiv al Poliției Locale Voluntari și șef de cabinet al primarului Florentin Pandele.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro