Scandalos. Un educator acuzat de viol, achitat

Un educator acuzat de viol într-un centru de plasament din Sălaj a fost achitat în instanță.

”Dacă victima nu s-a împotrivit, înseamnă că a acceptat” se arată în motivare.

La începutul lui 2016, un educator dintr-un centru de plasament din Sălaj, unde locuiesc copii aflați în protecția statului, a fost acuzat de viol de către o tânără de 20 de ani, o tânără cu un ușor retard. Procurorii au spus că bărbatul a „săvârșit în mod repetat, prin constrângere psihică, acte de agresiune sexuală asupra persoanei vătămate”. Instanța l-a achitat însă. Mai mult, DGASPC Sălaj i-a plătit salariile restante pentru doi ani, perioada cât a fost anchetat, scrie Libertatea.

Cel acuzat de viol avea la vremea respectivă 35 de ani. În același centru lucra și soția sa.

În 25 aprilie 2018, educatorul a fost achitat de către Judecătoria Șimleu Silvaniei. Trecuseră mai bine de doi ani de la acuzațiile fetei.

„Așadar, chiar din relatările victimei, se poate observa că victima descrie destul de amănunțit acțiunea inculpatului, care dura de ceva timp. De unde rezultă că ea nu dormea în timp ce inculpatul acționa asupra corpului ei. Astfel instanța constată că, dacă într-adevăr aceste acțiuni ale inculpatului au existat în realitate, pe o perioadă de circa cinci luni, VICTIMA LE-A ACCEPTAT.”, a motivat judecătorul.

Condițiile din centrele de plasament din România sunt mizere, iar tratamentul educatorilor este, de cele mai multe ori, inumane.

Conform datelor oficiale, în 2016, aproape 57.000 de copii se aflau în sistemul de ocrotire al statului. Mai bine de 19.000 locuiau în centre de plasament.

Comentează pe FACEBOOK