joi 7 decembrie 2023

Delir la Alba Iulia. Primarul USR, Funar și un lider AUR au „judecat” Imperiul Austro Ungar

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Scene suprarealiste la Alba Iulia. La o masă cu un tricolor pe post de mușama s-au așezat primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, fostul primar din Cluj, Gheorghe Funar și președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan. Lângă ei au ajuns și Daniela Petronela Anca și Letiția Aman, membru AUR Caraș-Severin. 

Totul s-a întâmplat la Alba Iulia, joi, la „procesul” deschis împotriva Imperiului Austro-ungar, pentru crimele comise asupra revoluționarilor din Apuseni, Horea, Cloșca și Crișan, scrie Alba24.

Procesul, unul simbolic, dar cu „mari urmări istorice” după cum insistau cei prezenți a fost deschis de autointitulatul scriitor, jurnalist și istoric literar, Laurean Stănchescu.

Pentru ce a fost judecat Imperiul Austro-ungar

Președintele AUR Deva, Tiberiu Bârstan, explică pentru ce este „condamnnat” imperiul, dar nu destul de clar.

Atunci, „procurorul” intervine: ”Este condamnat pentru toate atrocitățile făcute aici. Condamnarea de astăzi este bine venită, nu este doar o condamnare simbolică ci una cu gravitație politică și istorică”, se precipită Stănchescu când motivează sentința.

Funar prinde microfonul: Sarmisegetuza cea mai veche capitală a lumii, tuneluri dacice și dacopatii pe bandă rulantă

După „sentință” fostul primar din Cluj, Funar, a pus mâna pe microfon. Acesta a spus că trebuie interzise statuile unor figuri istorice din țară care au făcut crime împotriva românilor. Însă, discursul a deraiat rapid.

„Împăratul Traian a asistat personal la ștergerea de pe suprafața pământului a primei capitale de Planeta Pământ, Sarmisegetussa, care s-a aflat lângă Hațeg, pe o suprafață de 400 de hectare. Sub această capitală, în care intrau cel puțin 100.000 de luptători, a fost construit și se află acolo primul oraș subteran de pe planeta Pământ. Din orașul subteran pleacă tuneluri în țară și în lume”, a spus Funar, potrivit Alba24.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro