sâmbătă 20 iulie 2024

Schengen. Ministrul austriac de interne vine la București

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, vine, miercuri, într-o vizită oficială la București, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Se pare că oficialii români  i-ar fi lansat invitația lui Gerhard Karner, în speranța că-i vor putea schimba acestuia poziția legat de intrare României în Schengen.

Sursa citată mai scrie că, se fac demersuri pe lângă Suedia și Spania pentru susținerea României și pentru reluarea votului pentru extinderea Schengen cât mai curând. Suedia ar fi în continuare reticentă, ținând cont de votul Austriei, în timp ce Spania ne tratează cu o deschidere totală. Spania urmează să preia președinția Uniunii Europene la data de 1 iunie.

„O piedică o constituie în continuare votul Olandei, care nu și-a schimbat poziția în privința Bulgariei și nici nu intenționează să o schimbe. De altfel, spun aceleași surse, sunt mai mari șansele ca România să se rupă de Bulgaria la vot în procesul de aderare la Schengen, decât să renunțe Olanda la poziția sa anti-Bulgaria”, scrie g4media.ro

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro