duminică 10 decembrie 2023

Școala nu începe pentru toți elevii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Deși aproximativ trei milioane de elevi ar trebui să înceapa luni școala, unii nu vor ajunge în clase, ci vor face lecții tot de acasă, la calculator, sau tabletă.

12 localități au trecut de rată de infectare de 6 la mie, iar acest lucru înseamnă că elevii vor învăța online. Din păcate nu numai pandemia împiedică orele online.

Există școli la care lucrările de reparații nu sunt gata, nici acum.

În comuna Carand, rata de infectare a ajuns la 7,43.

Violeta Prastean, director şcoală: „Copiii au device-uri, vom lucra pe platforma educaţională a şcolii, cadrele didactice vor preda conform orarului stabilit. Cadrele didactice au făcut cursuri de formare pentru a preda online.”

Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei: „Sperăm că această depăşire a ratei de 6 la mie să fie pentru scurt timp şi în curând, poate chiar săptămâna viitoare, să înceapă şi aceşti elevi cu prezenţă fizică. Până când nu vom fi total pregătiţi pentru predarea online, va fi nevoie de prezenţă fizică, pentru a limita pierderile pe care toţi elevii le-au suferit”.

Deși în Capitală rata de infectare este 1,33 și toţi elevii ar fi trebuit să vină fizic la școală începând de luni, acest lucru nu este posibil deoarece 10 dintre ele se afla în proces de reabilitare, iar elevii vor învăţa online – parţial, sau în totalitate.

Când se depășește rata de 6 la mie, elevii nu vor mai merge la şcoală.

Dacă pragul este depăşit, funcţionează fizic doar creşele şi grădiniţele, iar elevii se întorc la predarea online.

Este permisă prezenţa fizică numai în şcolile speciale şi pentru orele de terapie ale elevilor cu nevoi speciale.

Luni vor avea loc şi festivităţile de început de an, cu reguli stricte.

Festivitatea se va organiza în aer liber, nu va dura mai mult de o oră şi jumătate şi toţi participanţii vor purta masca de protecţie.

61% din angajaţii sistemului de învăţământ au fost vaccinați până acum.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro