duminică 10 decembrie 2023

Se cer explicații despre afirmația lui Iohannis că ‘statul a eșuat’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, vrea explicații de la preşedintele României. Acesta este de părere că Iohannis ”trebuie să ne spună” cum şi în ce măsură se va implica după ce a afirmat că ”statul a eşuat”. Conform acestuia o simplă informare ce vine de la un asemenea nivel de responsabilitate nu e suficientă.

”Dacă a ajuns la aşa o concluzie, în numele statului român, trebuie să ne spună foarte clar unde şi în ce măsură se va implica, pentru ca o astfel de concluzie să nu devină una operaţională. Statul eşuează greu. Responsabilităţile însă sunt directe şi imediate, începând cu funcţia prezidenţială. Dacă a ajuns la această concluzie, simpla informare a noastră nu e suficientă, din punctul de vedere al funcţiei publice pe care domnia sa ocupă, ci cum se iese imediat dintr-o astfel de situaţie. În anumite zone de decizie publică nu este suficientă numai o evaluare, plecând de la premisa că datele sunt corecte. Preşedintele României este cel mai informat om din această ţară. Această declaraţie nu poate fi lăsată la voia întâmplării”.

Diaconescu așteaptă punctul de vedere al Partidului Naţional Liberal, cu care ”cooperează” Klaus Iohannis.

”În egală măsură, cei cu care domnia sa cooperează, mă refer la PNL, ar trebui şi dânşii să aibă o părere”.

După ce a transmis vineri condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, Klaus Iohannisa afirmat că „astăzi, din păcate, statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”.

„Este o zi neagră, de doliu, pentru naţiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduşi înapoi şi vor lăsa un gol imens în urma lor”, spunea președintele.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro