sâmbătă 2 martie 2024

Se înființează noi posturi de procurori pentru combaterea traficului de droguri

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a vorbit vineri despre Legea 2 Mai, o lege care urmează legea Anastasia, prin care îşi propune ca ”traficanţii de droguri de mare risc, cocaină, heroină, fentanil, să nu mai aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei.

În acest context, Gorghiu a anunțat că vor fi înființate 25 de poziţii noi de procurori la DIICOT, care vor fi concentraţi pe combaterea traficului stradal, pe raza Bucureşti-Ilfov, un Birou antidrog la Constanţa şi posturi alocate în judeţe cu centre universitare şi turism ridicat, scrie News.ro.

Ministrul Justiției a prezentat, totodată, o lege pe care eu denumit-o Legea 2 Mai, care ”în esenţă urmează legea Anastasia, pentru o anumită categorie de traficanţi, şi anume traficanţii de droguri de mare risc”. ”Ne putem gândi la cantitatea pentru care putem pune un prag însă cred că e important să ne gândim dacă traficantul de droguri de mare risc mai poate să aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei sau să execute în penitenciar”, a spus ministrul.

”Sunt trei tipuri de infracţiuni de mare risc la care mă gândesc, trafic de droguri de mare risc la care închisoarea este de la 5 la 15 ani, trafic internaţional de droguri de mare risc, cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, cultivarea, oferirea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc, între 5 şi 15 ani”, a spus Gorghiu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro