sâmbătă 13 aprilie 2024

Senatorii s-au dotat cu măști de gaze “delicate cu pielea”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Achiziție ciudată la Senat. Aleșii s-au dotat cu măști de gaze “delicate cu pielea”, care fac față la 1545 de substanțe nocive. Costul achiției a fost de 8300 de euro, iar măștile au fost cumpăratede la o companie specializată în domeniul tehnologiei medicale și de securitate. Măștile vor ajunge la toți cei 136 de senatori și la 29 dintre cele 885 de persoane angajate în instituție, informează Digi24.

Măștile achiziționate sunt model „Dräger X-plore® 6300”, care pot face față la 1545 de substanțe periculoase, prezentate în detaliu de producător.

Ele au „un sistem de ventilație excelent”, dar și „un vizor din plexiglas rezistent la zgârieturi și deformări, cu un unghi de 180° ce asigură un câmp vizual mare, cu o imagine panoramică excelentă”.

“Structura măștii este realizată din EPDM durabil și delicat cu pielea, cu izolație pentru față din strat dublu și margini de izolare triple ce asigură o izolare confortabilă și sigură pentru fiecare tip de față”, se mai spune în specificațiile produsului.

Anul trecut, în contextul izbucnirii războiului rus în Ucraina, Camera Deputaților a cumpărat 600 de măști de gaze cu circa 252.000 lei.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro