sâmbătă 2 martie 2024

Simona Halep: Mouratoglou și echipa mi-au distrus cariera de 25 de ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Simona Halep (32 de ani) face noi dezvăluiri despre cazul său de dopaj. Paris Match a publicat, joi dimineață, un articol despre cazul fostei ocupante a locului 1 mondial, arată adevarul.ro.

Acuzată de dopaj și suspendată până în 2026, jucătoarea de tenis, Simona Halep, vorbește în exclusivitate pentru Paris Match despre tot ce s-a întâmplat la Academia Mouratoglou.

Paris Match: Ai fost suspendată 4 ani pentru consum de Roxadustat. Cum s-a întâmplat asta?

Simona Halep: Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandarea lor și, ulterior, s-a dovedit că suplimentul era contaminat. Această situație a fost cauzată de faptul că, în locul în care a fost produs acest supliment cu colagen, a existat o contaminare cu o substanță interzisă care n-avea ce căuta acolo.

Și totuși puteai beneficia de efectele ei (n.r. – Roxadustat)…

Nivelul găsit în testul meu de urină, pe 29 august 2022, e mult prea mic pentru ca randamentul meu să fie îmbunătățit. Mai ales că, în ziua respectivă, Roxadustat nu apare și în testul meu de sânge. Cu trei zile înainte, pe 26 august, ambele teste, de urină și de sânge, au fost negative. Și n-am mai avut vreun test pozitiv după cel de urină de pe 29 august. Contaminarea nu e sub semnul îndoielii, iar noi am susținut acest lucru în tribunal.

Ai mai luat colagen în trecut?

Niciodată. A fost pentru prima dată și nu știam brandul care a fost ales de echipa mea.

E vina echipei?

Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui, și să-l facă să dea un randament mai bun. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment.

Ai început să lucrezi cu Patrick Mouratoglou în aprilie 2022 și, patru luni mai târziu, ai avut un test pozitiv. În luna noiembrie, el a publicat un clip în care și-a asumat responsabilitatea, explicând că el a venit cu propunerea folosirii suplimentului cu colagen. Tu dai vina pe el?

Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Da. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor de fapt, eu sunt singura persoană care plătește prețul: o carieră de 25 de ani distrusă!

Mai ții legătura cu Patrick Mouratoglou?

N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut. Nu mai lucrăm împreună.

Ultimul tău meci datează din 29 august 2022, ziua testului tău pozitiv pentru Roxadustat. Ai avut și alte teste de atunci?

Bineînțeles. După ce am fost suspendată, în mod provizoriu, în septembrie 2022, am tot fost testată. Aproximativ, o dată la 10 zile. Apoi, din ce în ce mai puțin. Ultimul meu test antidoping a fost, probabil, în aprilie sau mai. Totuși, trebuie să le comunic agenților WADA (n.r. – Agenția Mondială Antidoping) unde mă aflu în fiecare zi. E obligatorie treaba asta, în cazul în care ei vor dori să mă testeze, fără să fiu anunțată înainte. Mă pun la dispoziția lor cu plăcere.

Care e starea ta mentală?

E o perioadă foarte complicată. Mă lupt de peste un an pentru a-mi salva reputația, onoarea. Sunt nevinovată și sigură că voi reuși. Am încredere în Justiție și n-am de gând să renunț.

Citește continuarea articolului AICI

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro