sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Sindicaliştii din INS reclamă „angajările făcute şmechereşte”

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Sindicaliştii din INS reclamă public „angajări făcute şmechereşte”, „direcţii create cu dedicaţie” şi „sarabanda privilegiaţilor” din instituţie, cerând încetarea numirilor în funcţii de conducere „pe criterii de prietenie” și demisia directorului Tudorel Andrei.

„Camarila de personaje aduse de către conducerea INS, oameni fară vechime în domeniul statistic, a condus în timp la serioase disfuncţionalităţi ale instituţiei. Direcţii create cu dedicaţie peste noapte, angajări făcute «şmechereşte» (…) au ca obiectiv întregirea grupului de «corişti» ce lucrează intens la crearea unei imagini imaculate a preşedintelui INS şi care îi asigură astfel păstrarea funcţiei cu preţul umilirii, persiflării, persecutării, abuzului şi blocării prin orice mijloc a posibilităţii salariaţilor de exprimare a nemulţumirilor sau de a cere şi obţine drepturi”, se arată într-un comunicat dat publicităţii joi de Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti (SINSB), membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), potrivit News.ro.

Sindicaliştii, care de doi ani cer public demisia preşedintelui INS pe care îl acuză de „neimplicare şi lipsă de interes legată de nivelul salarial în raport cu alte instituţii de aceeaşi importanţă” susţin că în INS „continuă sarabanda privilegiaţilor din directa subordonare” a şefului instituţiei. Sindicatul remarcă, în acest context, că există în Institut „persoane ce apar precum ciupercile după ploaie şi care, evident dintr-o pură coincidenţă, ajung să ocupe funcţii de conducere”. 
„Lipsa cursurilor de formare profesională, slaba dotare tehnică a instituţiei, valul de ieşiri din sistem va duce cu siguranţă la o deprofesionalizare a salariaţilor din INS. Pe această cale dorim să ne arătăm îngrijorarea privind viitorul acestei instituţii de prestigiu a statului român”, mai susţine sindicatul, care avertizează că se poate „ajunge la o situaţie de blocaj instituţional”.
Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro