Sinecurile uitate: Autoritatea de Ordine Publică

O sursă suplimentară de venituri pentru diverși oameni care lucrează în instituțiile statului este Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). Aceste Autorități funcţionează pe lângă fiecare consiliu judeţean din ţară și  se întrunesc din când în când, “trimestrial sau când e nevoie”, după cum scrie în legea de înființare.

Din aceste structuri fac parte diferite persoane desemnate de președintele CJ, șefi din poliție, consilieri locali sau județeni – ceea ce transformă Autoritățile de Ordine Publică în instituții ale sinecurilor politice, scrie Adevărul.

Această instituţie este una prin care sunt recompensaţi cu indemnizaţii grase politicieni şi oameni apropiaţi acestora. 

Cazul judeţului Vrancea poate fi unul emblematic, având în vedere valoarea consistentă a indemnizaţiei de care beneficiază un membru al ATOP, chiar şi de opt ori mai mare faţă de un reprezentant cu acelaşi statut din alt judeţ. 

Sursa citată scrie că pentru o şedinţă sau două pe lună, care nu durează mai mult de o oră, timp în care se citesc rapoarte de la poliţie sau jandarmerie, un membru ATOP primeşte suma de 3.285 de lei net. Iar în Vrancea sunt 15 persoane, ceea ce înseamnă că fondul lunar de indemnizaţii pentru aceşti oameni este de 50.000 de lei net, bugetul anual fiind de 600.000 de lei. Aici, indemnizațiile au fost stabilite pe vremea ‘domniei’ lui Marian Oprișan, dar actuala conducere PNL-istă continuă obiceiul.

 

Comentează pe FACEBOOK