Sistemul medical s-a virusat complet. Care e remediul?

Săptămâna aceasta, Săptămâma Financiară vă va vorbi de miliardele de euro pompate în ultimii 30 de ani, într-un sistem medical aflat în metastază. Cifrele ne arată că spitalele mioritice au înghițit extrem de mulți bani, deși arată deplorabil. Pe fundalul acestui tablou trist, guvernanții împing o lege ce pare a veni în sprijinul pacienților. Aparent, acestora li se deschide drumul către spitalele private, mult mai dotate, curate și civilizate. Copnata introdusă de autorități ar putea ascunde însă cu totul altceva.

Există voci care susțin că este primul pas spre adevărata privatizare a sistemului medical, lovitura de grație dată practic celor cu probleme medicale. O agenție-fantomă, despre care lieralii susțin că nu a fost prinsă în programul comun de guvernare, este pe cale să răsară în curtea Ministerului Sănătății. Alte miliarde se pregătesc pentru a fi sifonate?

Iată câteva dintre răspunsurile pe care invitații din Săptămâna Financiară de vineri, 25 iunie le vor da românilor disperați.

Comentează pe FACEBOOK