sâmbătă 13 aprilie 2024

Șoferii drogați și băuți, spaima României. Ce măsuri anunță autoritățile

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Peste 800 de permise de conducere au fost reţinute, duminică, de poliţişti, 132 pentru consum de alcool şi 22 pentru consum droguri, a informat, luni, Ministerul Afacerilor Interne.

Personalul structurilor operative a intervenit la 5.872 de evenimente, dintre care 4.049 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.823 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical.

Cel mia grav dintre accidente a avut loc la 2 Mai, unde un șofer de 19 ani drogat a omorât doi pietoni și a rănit alți trei.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, spune că accidenentul de la 2 Mai este „absolut tragic” și că statul român nu va avea toleranță față de persoanele care se urcă băute, drogate sau fără permis la volan și provoacă accidente, potrivit News.ro.

„Cred că astăzi nu este despre presiunea pe sistemul de justiţie, cred că tema legată de accidentele de circulaţie săvârşite de persoane care sunt sub influenţa alcoolului sau a drogurilor ar trebui să devină temă de agendă a tuturor celor care au atribuţii în diminuarea acestui fenomen. Cazul de Constanţa nu este singular. Gândiţi-vă că a fost promulgată, la începutul lunii iulie, «Legea Anastasia», o lege care spune în felul următor – că toate persoanele ca urmare a conduitei pe care o au, conducere fără permis, conducere sub influenţa drogurilor sau conducere sub influenţa alcoolului produc accidente care duc la uciderea unor persoane nu beneficiază de suspendarea executării pedepsei. Această lege nu a fost dată întâmplător, ci pentru că România este pe primul loc în Europa la accidente de circulaţie”, a spus Gorghiu.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro