Spagă de un milion de euro la Apele Române

Spagă de un milion de euro la Apele Române

La Administrația Națională Apele Române luarea de mită era “sarcină de serviciu”. Fostul director general Apele Române, Victor Sandu, a fost reținut de Dna pentru o șpagă de un milion de euro.

“Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.

Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate.”, transmite DNA într-un comunicat de presă.

Și directorul adjunct al acestei are probleme cu legea. DNA anunța în data de 2 iulie 2020 că Cristian Bratanovici, la data faptelor director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, şi a altor două persoane, administratori ai unei societăţi comerciale, pentru dare de mită (autorat şi complicitate).

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, la data de 8 noiembrie 2019, Cristian Bratanovici ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureş, de la unul dintre cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.

Comentează pe FACEBOOK